Furniture: vintage chesterfield

Een van de meest gerespecteerde stijlen voor een zitmeubel is de chesterfield. Momenteel is de chesterfield aan een welverdiende revival toe. Naast fantastisch comfort brengt u met een vintage chesterfield meubel ook een unieke stijl in uw huis. Chesterfields staan bekend als een klassieke en thans zeer gewaardeerde meubilair. We geven u graag enkele nuttige tips voor het geval u van plan bent een chesterfield bank in huis te halen.


Veel comfort 

Met het aanschaffen van een vintage chesterfield bankstel zult u niet aan comfort moeten inboeten in vergelijking met een ergonomisch modern bankstel. Er is wel degelijk rekening gehouden met het alledaags comfort. Zo bestaan er chesterfield modellen die de rug heel goed ondersteunen zonder extra kussens te moeten gebruiken. Een vintage chesterfield is niet alleen luxueus maar heeft ook een lange levensduur.


Waar krijgt uw uniek meubelstuk een plaats in uw woning

Een vintage chesterfield bank past perfect in een moderne woonomgeving, op voorwaarde dat er evenwicht is tussen rustieke en moderne stijlen in uw woonkamer. Durf zeker eens te experimenteren met felle kleuren in de ruimte waar u de vintage chesterfield wilt plaatsen. Wit, oranje, helder rood, licht grijs, enzovoort zullen er voor zorgen dat de ruimte luchtig blijft zelfs met de wat zwaarder uitziende vintage chesterfield. In een omgeving waar kleur en stijl in balans zijn zal de chesterfield perfect tot zijn recht komen. Als u echt indruk wilt maken met uw vintage chesterfield dan kunt u het bankstel in het midden van de woonkamer plaatsen. Doordat de rugleuning vrij laag is vormt ze geen hinder voor het zicht over de rest van de ruimte. In tegenstelling tot moderne zetels is de rugleuning van een vintage chesterfield zeer aantrekkelijk. Ook in luxe hotels hebben ze begrepen dat ze de aandacht trekken door hun vintage chesterfield midden in de lobby te plaatsen.


Het unieke ontwerp van de chesterfield

Een chesterfield bank is traditioneel donker gekleurd. Smaragdgroen, robijnrood, bruin en diepblauw zijn veel gebruikte kleuren. Samen met de ruim afgeronde arm- en rugleuning en de dikke tuft, ziet de chesterfield er wat zwaarder uit. De dotten die tussen zes en elf cm breed zijn zorgen niet alleen voor een traditionele look maar ook voor stevigheid. De gedraaide poten van de traditionele chesterfield zijn tussen vier en zes centimeter hoog. Wie het toch wat moderne wil maken kan de afgeronde poten laten vervangen door vierkante. Met een vintage chesterfield meubel haalt u zeker iets in huis dat prominent aanwezig is.

Wilt u ook een Chesterfield als pronkstuk in uw huis. Kijk dan op Mister Chesterfield voor een gevarieerd aanbod aan deze klassieke bankstellen.


Delen