De meubelwinkel

De zoektocht naar een nieuwe aanwinst in je huis

Mooie meubels vinden is vaak een lastige taak. Je hebt al precies in gedachten wat je wilt, maar waar vind je nu zoiets? De grote meubelketens heeft iedereen al in huis, dus je wilt graag iets unieks wat goed bij de rest van je interieur past, maar bij welke meubelwinkel moet je dan zijn?


Online meubelwinkels

Zelf kijk ik vaak altijd eerst online naar wat ik wel en niet leuk vind om een beeld te krijgen van wat ik zoek. Ook een moodboard maken helpt hierbij erg goed. Daarna ga ik online opzoek naar waar zoiets te krijgen is. Dit is vaak een erg lastige maar ook leuke taak. Vaak hebben de online meubelwinkels wel een bepaald thema; landelijk, modern of scandinavisch. Dit maakt de zoektocht al een stuk makkelijker. Ook hou ik altijd rekening met wat andere mensen van de meubelwinkel vinden en of deze is aangesloten bij bijvoorbeeld het CBW (Centrale Branchevereniging Wonen). Dit verlaagd het risico op conflicten wanneer je meubels vroegtijds kapot gaan. Ook maak ik altijd gebruik van een creditcard wanneer ik een meubelstuk online aankoop voor extra garantie.


Fysieke meubelwinkels

Gezellig door de stad lopen en wooninspiratie opdoen bij meubelwinkels of meubelboulevards is ook een grote hobby. Zo kan je ook in Grongingen een leuke meubelwinkel vinden. Ik ben altijd fan van hoe ze een bepaalde woonhoek hebben ingericht en doe hier vaak ook inspiratie op voor thuis. Als ik iets moois zie van een bepaald merk check ik vaak eerst wel even online of ik het daar ook voor een betere prijs kan krijgen, dit heeft me het afgelopen jaar al veel geld gescheeld. Ook bij de fysieke meubelwinkel kijk ik altijd naar de voorwaarden die ze bieden waaronder je een meubelstuk koopt, zeker bij grotere en duurdere meubelstukken vind ik dit erg belangrijk. Het zal je maar gebeuren dat je mooie bank al na een jaar totaal kapot aan het gaan is.


Impact van de seizoenen op mijn interieur

Vaak als we richting de herfst/winter gaan vind ik het leuk om dit terug te laten komen in mijn interieur door bijvoorbeeld een aantal accessoires aan te passen. Denk hierbij aan een mooie kerstkrans op tafel en meer kaarsen. In de lente/zomer heb ik graag een mooi bos bloemen op tafel en accessoires die wat lichter van kleur zijn. Rondom de wisseling van de seizoenen is voor mij dan ook altijd het moment om weer te gaan kijken wat nu hip en leuk is in de meubelwinkels zodat ik dit toe kan passen in mijn huis.  Waar ga jij het liefst shoppen voor nieuwe meubels? En wat voor stijl vind je mooi in je interieur?


Delen